Kulinarna podróż po przedwojennej Zielonej Górze

1 min czytania

W Zielonej Górze odbędzie się kolejna edycja wydarzenia skupiającego się na smakach i atmosferze przedwojennego miasta Grünberg. Goście będą mieli okazję poznać dawne potrawy oraz napitki charakterystyczne dla okresu dwudziestolecia międzywojennego, a także wysłuchać opowieści i muzyki związanej z tamtym czasem.

Data i miejsce wydarzenia

Wydarzenie zaplanowano na piątek, 13 czerwca 2025 roku, o godzinie 18:30 czasu środkowoeuropejskiego letniego (CEST). Miejsce spotkania to lokal przy Al. Niepodległości 25 w Zielonej Górze.

Organizacja i przebieg

Spotkanie organizowane jest z udziałem dr Grzegorza Biszczanika oraz zespołu Saporaki. W programie przewidziano prezentacje kulinarne, historyczne opowieści oraz muzykę nawiązującą do atmosfery dwudziestolecia międzywojennego. Wydarzenie odbywa się w ramach serii „Archiwum Smaku”, skupiającej się na odkrywaniu dawnych tradycji kulinarnych.

Autor: info_wydarzenia